Mienokje freubelt

dinsdag 31 juli 2012

Rompertje

Naast de kaart heb ik voor Aiden ook nog een rompertje versierd met hotfix steentjes.
Het is een patroon van Precious Moments geworden. Ze wonen vlakbij het strand, dus deze vond ik erg toepasselijk.


Boekkaart

Mijn collega Iris is bevallen van een heerlijk, gezond kereltje: Aiden.
Ik kon mijn kaart niet eerder laten zien, want we zijn gisteren pas op kraambezoek geweest.

Hier is 'tie dan:



Het designpapier is van Forever Friends (The good life), gemat met blauw papier van de Boekenvoordeel. Magnolia's Baby Prince Edwin zit op een cirkel en scalloped cirkel van Nestabilities, waar ik het papier in de stans heb laten zitten en toen met DI vintage photo gesponst en gestempeld  heb met een tekststempel. Het is natuurlijk een boekkaart en daar horen teksten bij. Eronder zit een Cheery Lynn. Het ticket heb ik zelf gemaakt in Photoshop. Het nummer is de geboortedatum van Aiden. Uiteraard is dit boek een "Special Edition".






Dit is de binnenkant van de kaart. Hier zie je ook goed dat het een boek is. Een werkbeschrijving kan je overal vinden op het web. Ik was heel blij met mijn ScorPal!
De rechterkant is met een Nellie Snellen gestanst. De boekbladen natuurlijk aangezet met DI vintage photo. Ik heb het boek dichtgemaakt met een stevig stuk verpakkingsplastic, zodat ik er muisjes in kon doen. De achtergrond is van een baby scrapvel.

Links zit een bibliotheekkaart. Het plaatje van een lege kaart vond ik op het internet. Voor de rest in Photoshop aangepast met een oude typemachinefont, schots en scheef en compleet met inktvlekken :-). De eerste datum is Aiden's geboortedatum. Hij is in het Reinier de Graaf Gasthuis geboren, dus de eerste "lener" werd R. de Graaf. De tweede datum is de dag dat Iris en Aiden naar huis mochten.
Het welcome stempeltje zag ik op het internet, maar dan met een andere tekst erin. Een bijpassend lettertype erbij gezocht en mijn vertrouwde Photoshop geopend.



De achterkant van het boek. Hier hoort natuurlijk een streepjescode op. Omdat je met een streepjescode niet zo veel kan, heb ik een QR code gemaakt met een persoonlijke boodschap, die Iris met een speciale app op haar telefoon kan lezen.

Deze kaart heb ik met veel liefde gemaakt en werd met ontzettend veel enthousiasme ontvangen.
Iris, geniet lekker van je twee heerlijke knullen!

zaterdag 14 juli 2012

Ankers op

Tilda heeft het anker geligd, we kunnen gaan.
We zijn hier thuis al helemaal in de stemming. Carlo zit te wachten op een telefoontje dat hij mag aanmonsteren op een schip om een half jaar te gaan varen voor zijn stage. Hij gaat naar de 3e van het
Scheepvaart en Transport College en daar begin je het jaar met een half jaar weg. Hij heeft er zo'n zin in. Het liefst was hij gisteren vertrokken.
Of ik hem zal missen? Ja natuurlijk! 18 Jaar heeft hij iedere dag om ons heen gehangen en nu gaat hij voor een half jaar de wereld rond.
Of ik er naar uit kijk? Ja natuurlijk! Dit is zo leuk voor hem, hier kijkt hij al zo'n tijd naar uit. Dan mis ik hem maar, maar een moeder heeft er alles voor over om haar zoon gelukkig te zien.

Als we dan toch in de stemming zijn, moet er natuurlijk een zeewaardig kaartje gemaakt worden.
Dit is hem geworden. De boot hadden we al op de club gemaakt, maar er zou een 3d-plaatje op moeten. Ik had Tilda met anker al in mijn achterhoofd en die moest en zou ik erop krijgen. Maar ja, Tilda is natuurlijk een beetje groot (zie de onderste foto).
Ik heb haar maar gescand en verkleind, waardoor ze er perfect oppaste.
De patrijspoort is met een nestability gemaakt. De stans laat je nog even zitten, zodat je de zee, lucht en strand in kan sponsen met distress inkt weathered wood en antique linen. Daarna het hout beïnkt en afgewerkt met hotfix SS16.
Het stuurwiel heb ik van het internet geplukt en met distress inkt ingekleurd.

Tilda is ingekleurd met aged mahoney, faded jeans, scattered straw, tattered rose, vintage photo en een beetje pumice stone voor de schaduwen.

Voor de rest heb ik de kaart afgemaakt met 2 witte roosjes van de Boekenvoordeel, aangezet met DI vintage photo, schelpen van de Xenos en Intratuin en wat touw.

Het eindresultaat:



Condoleance

Dit zijn de minst leuke tags om te maken: die aan een condoleanceboeket moet worden gehangen.
De vader van één van Rebecca's studiegenoten was plotseling overleden. Dan word je meteen met de neus op de feiten gedrukt dat het leven soms te kort is. Deze man stond nog midden in zijn leven en werd daar bruut uitgerukt. Een man van mijn leeftijd, bah. Hij had ook nog graag trots naar zijn dochter willen kijken als ze als arts zou afstuderen, maar mocht dat helaas niet.
Kim, heel veel sterkte!

Een cadeautje voor de juf



Roos, Floris en Lotte, mijn buurkinderen, wilden graag een kaart met me maken voor de juf. Nou ja, JUF?! Roos heeft een juf, maar Lotte heeft er 2 en Floris zelfs 3 :-)
De dag voor het knutselen zag ik op Stempeleinmaleins deze muffin/cupcakedoosjes en ik was verkocht (in de doosjes een houder met een gat, zodat de cupcakes niet gaan zwerven). Samen met de kids deze doosjes in elkaar gezet en een dag voordat ze ze gingen geven, cupcakes gebakken en versierd. Deze doosjes heeft Lotte van 5 gemaakt. Normaal een kleine spring in het veld, maar nu supergeconcentreerd. Haar moeder geloofde niet dat Lot zoveel gedaan had: scoren, de hartjes stansen, de bloemen geschikt, zelfs gestrikt. Zien jullie die grote witte en rose bloem: helemaal door Lotte gemaakt! Oke, met het uitvouwen een beetje geholpen. Gelukkig zien jullie de hoeveelheid 3d-lijm onder de bloemen niet hahahaha
En de juffen waren er superblij mee en trots dat ze waren dat de kinderen ze zelf gemaakt hadden ....




Gebruikte materialen:
- geurend rooskarton
- hartjes stans Go-Kreate
- grote bloem, zelf gemaakt van scalloped circles en een brad
- kleine roosjes van de Boekenvoordeel
- kralenlint van de Xenos
- Lint van de Action

Voor .....

Ik loop een beetje achter met bloggen door mijn gezondheid die me een beetje in de steek laat. Maar niet getreurd, gewoon doorgaan en blijven lachen. Gelukkig mankeert daar niets aan :-) Dus nu even mijn achterstand inwerken.

Mijn collega Iris is met zwangerschapsverlof. Over 10 dagen verwacht ze haar tweede dondersteen.
Voordat ze met verlof ging moest ik haar alvast wat geven. Iris is een stoere meid en daar hoort natuurlijk een stoer rompertje bij. Aan haar reactie te zien, was ik daar goed in geslaagd.

De laatste loodjes nu voor je meid. Ik ben nog zenuwachtiger dan bij de geboorte van mijn eigen kinderen. Misschien ook omdat deze kleine het leven van zijn moeder al behoorlijk op zijn kop heeft gezet. Ben zo benieuwd .....