Mienokje freubelt

zaterdag 14 juli 2012

Ankers op

Tilda heeft het anker geligd, we kunnen gaan.
We zijn hier thuis al helemaal in de stemming. Carlo zit te wachten op een telefoontje dat hij mag aanmonsteren op een schip om een half jaar te gaan varen voor zijn stage. Hij gaat naar de 3e van het
Scheepvaart en Transport College en daar begin je het jaar met een half jaar weg. Hij heeft er zo'n zin in. Het liefst was hij gisteren vertrokken.
Of ik hem zal missen? Ja natuurlijk! 18 Jaar heeft hij iedere dag om ons heen gehangen en nu gaat hij voor een half jaar de wereld rond.
Of ik er naar uit kijk? Ja natuurlijk! Dit is zo leuk voor hem, hier kijkt hij al zo'n tijd naar uit. Dan mis ik hem maar, maar een moeder heeft er alles voor over om haar zoon gelukkig te zien.

Als we dan toch in de stemming zijn, moet er natuurlijk een zeewaardig kaartje gemaakt worden.
Dit is hem geworden. De boot hadden we al op de club gemaakt, maar er zou een 3d-plaatje op moeten. Ik had Tilda met anker al in mijn achterhoofd en die moest en zou ik erop krijgen. Maar ja, Tilda is natuurlijk een beetje groot (zie de onderste foto).
Ik heb haar maar gescand en verkleind, waardoor ze er perfect oppaste.
De patrijspoort is met een nestability gemaakt. De stans laat je nog even zitten, zodat je de zee, lucht en strand in kan sponsen met distress inkt weathered wood en antique linen. Daarna het hout beïnkt en afgewerkt met hotfix SS16.
Het stuurwiel heb ik van het internet geplukt en met distress inkt ingekleurd.

Tilda is ingekleurd met aged mahoney, faded jeans, scattered straw, tattered rose, vintage photo en een beetje pumice stone voor de schaduwen.

Voor de rest heb ik de kaart afgemaakt met 2 witte roosjes van de Boekenvoordeel, aangezet met DI vintage photo, schelpen van de Xenos en Intratuin en wat touw.

Het eindresultaat:3 opmerkingen:

 1. wat een leuke kaart is dit geworden. erg mooi gedaan met die schelpjes en het plaatje is ook erg leuk.

  gr jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een kunststukje, Monique!
  En wat een nieuwe wending in jullie leven....
  Als ze klein zijn, weet je dat ze ooit het huis uitgaan, maar als het dan ineens zover is..... is het wel even slikken en tegelijkertijd lijkt het me heel bijzonder.

  Hartelijke groeten,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gaaf kaartje en wat een avontuur gaat hij te gemoed, spannend hoor allemaal.
  gr linda

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.