Mienokje freubelt

donderdag 16 augustus 2012

50 Jaar getrouwd

Mijn peetoom en -tante waren gisteren 50 jaar getrouwd. Ik had de smaak te pakken van een boekkaart en moest en zou persé er een voor ze maken. En toen had ik ineens geen inspiratie. Heb het even laten liggen en een dag van tevoren ben ik er echt even voor gaan zitten. En dit was het resultaat:


Ik ben er zelf wel tevreden over, zeker na de leuke reacties van mijn buurtjes en natuurlijk van mijn tante. Hij mag heel trots op de schoorsteen staan pronken naast mijn andere kaart. Stiekum toch wel een beetje trots :-)

Het boek heb ik van 300 gr aquarelpapier gemaakt. De vorige boekkaart vond ik het papier net iets te dun en aquarelpapier geeft het ook nog eens een extra vintage look.
Het designpapier is een scrapvel van Fabscraps: Heritage Script 4, gemat met kraft.
De randen geponst met een Nellie Snellen mal.
De grote bloem is een mal van Marianne Design, met daarop een brass button van De Hobbykaart, afgemaakt met een brad van de Xenos.
Het kant, de roosjes en de flat backed pearls komen ook bij Adrie vandaan van De Hobbykaart. Ik heb mijn zaakje gevonden hoor. Kant, lint, pareltjes, bloemen, alles maar dan ook echt alles wat je maar wilt om je kaart of scrapvel af te maken. En dat samen met een vriendelijke, goede service met een ouderwetse smile. Wat wil een mens nog meer. Oke, je wordt een klein beetje hebberig ... :-)

De eyecatcher is een mal van Joy en de Lord en Lady van Marianne Design.
Ik heb eerst een stuk stevig karton ingesmeerd met embossinginkt, daarover embossingpoeder koper. na het verwarmen met de heatingtool alles nog een keer herhaald voor een egalere laag. Daarna dit met de Joy mal door de Double Do gehaald.
Ik wilde een man en vrouw in silhouette en kwam met Googlen steeds op de Lord en Lady mal van Marianne Design uit. Helaas, ik had geen tijd meer om naar Hobbyvoordelig te fietsen. Dan maar uitprinten, op een stuk karton nieten en ouderwets knippen. Daarna weer met mijn embossingpoeder gespeeld voor dit leuke resultaat. Wat pareltjes van Adrie als ketting ... top!

Ik ging er steeds meer lol in krijgen, maar ik miste nog wat. Toen ik even aan het eten was, zat een vogel zich te wassen in de tuin. Het was maar goed dat Goofy het te warm had om in de tuin te liggen, anders had ik nooit zo van die vogel kunnen genieten. Toen hij uitgewassen was en wegvloog, liet hij 2 mooie veertjes voor me achter. Ik heb hem netjes bedankt en deze achter de bloemen geplakt. Het was precies wat ik miste.

Ik ga weer verzinnen, want begin september heb ik weer een 50-jarig jubileum.

groetjes,
Monique


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.