Mienokje freubelt

vrijdag 25 mei 2012

Bedankt Ria

Ria, onze "leidster" van de donderdagkaartenmaaktuttenclub was met Hemelvaart jarig. Voor haar verjaardag had ik al een "zelfgemaakte" kaart gegeven: een ongelooflijk lelijke gekochte bloemenkaart met alleen een paar hotfixsteentjes op de bloemenhart geplakt en als felicitatie: speciaal voor jou gemaakt. Het geintje werd met een daverende lach ontvangen.

Haar echte kaart heb ik gisteravond gegeven:

Dit is dan elfje nummer 3 van Mo's Digital Pencil. Ik vind ze zo lief en je kan ze overal voor gebruiken. Mezelf ook nog getracteerd op een kerstdigi en de loveya baby met beer. Voor mijn bbq-fanaat-echtgenoot de barbecueman.

Elfje 3 is weer ingekleurd met Distress inkt: tattered rose, tea dye, vintage photo, scattered straw, wild honey, faded jeans en weathered wood. Beetje stickles op de vleugels en iets op de bloem.
Het raamwerk is aangezet met Distress inkt chipped saphire en stickles. Was vergeten om, voordat ik het raamwerk eruit ging stansen, de laagjes rondom te plakken. Dan wijkt het geheel. Maar dmv stickles geen last meer van.

Ik heb een doorkijkkaart gemaakt met behulp van een Spellbindersstans. Het designpapier is van een Action blok. Daardoor kreeg ik het idee om het "raam" te omlijsten met madeliefjes. Deze madeliefjes zijn van een McGill pons, even met een embossingpen levendig gemaakt en een hartje van hotfix geel gegeven. Een madeliefje als finishing touch in het haar ... klaar.

Ja, dat dacht ik.
Mijn dochter was 's avonds thuis gekomen na een week studiereis in Stockholm en zat gezellig te beppen, terwijl ik verder ging met de kaart. Hij moest tenslotte de volgende dag af zijn en tussendoor mocht ik mijn werkgeefster met een bezoek vereren van een aantal uur. Dus doorwerken.
Het uitstansen door verschillende lagen was een beetje lastig, maar met een Spellbinder lukt dat prima met een beetje geduld. De achterkant zou makkelijker zijn. Daar plak je de verschillende lagen en daarop komt je stempelafdruk. Het enige wat je daarna doet is een omlijsting op je stempelafdruk plakken. Geen moeilijk gedoe met het raamwerk dus.
Ja, moet je alleen niet suffen en de afduk zo, ploep, op de kaart plakken met de omlijsting.
Ik keek van een afstand en dacht: "Ik mis wat, hij is zo kaal" en vlak erna onstschoot er een flinke proest terwijl ik de 3 laagjes designpapier met matjes van de tafel pakte. Mijn man meteen: "Dit is dus het bewijs dat ook vrouwen geen twee dingen tegelijk kunnen doen!"
Meteen een oplossing voor het probleem zitten verzinnen, want zo was de kaart echt te kaal. Met behulp van een uitgestanst stuk die je netjes op je stempel legt en post-it blaadjes omgedraaid erachter, het designpapier op zijn plaats gelegd en zo opgezocht waar het raamwerk moest komen en dit uitgestanst. Gelukkig werkte het en had ik me niet verrekend, anders had ik tot diep in de nacht de kaart opnieuw mogen maken, want zo'n tut ben ik ook wel.

Dus Ria, het heeft even geduurd, de weg had flink wat hobbels, maar het resultaat mag er zijn toch? Groetjes van je "leerling".

5 opmerkingen:

 1. Nou ik vind hem schitterend geworden, toppie. Goeie grap ook met die gepimpte gekochte kaart haha
  gr linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Moniek, Wat een mooie kaart zeg!Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your creations are so beautiful.....!

  Does your blog have a translation button? Would love to be able to read your comment in English.

  Thank You for Sharing!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Belle, I added the translation button and hope it will help you reading my blog.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.